Szombaton
Anyukám bablevest főzött füstölt sonkával, másodiknak pedig palacsintát sütött.
A levesből mielőtt belerakta a csipetkét, vett ki nekem külön, így abból
ehettem. De a palacsintát én is nagyon megkívántam, ezért magamnak zab
palacsintát készítettem. Azt hiszem, kellő elismerés volt, hogy amikor
elfogyott a sima, Férjemnek az enyémből adtam és azt mondta, jobb, mint az
eredeti J Azért én ezt nem mondanám, biztosan akart
valamit…
Zab palacsinta
Hozzávalók:
20
dkg zabliszt
2
db tojás
2
dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
1,5
dl csapvíz
1,5
dl tejszín
1
csipet só
ízlés
szerint folyékony édesítő (kétszer megnyomtam a flakont)
75
ml olaj
A
hozzávalókat csomómentesen elkeverem, hagyom egy keveset (kb. 10-15 percet)
állni. Az első sütés előtt a palacsintasütőt picit kiolajozom, de a többinél ez
már nem szükséges. Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, vízzel nyugodtan
hígítható, mert ha túl sűrű, akkor nehéz szép vékony palacsintákat sütni.
Ebből
az adagból nekem 12 db sült ki
végül, darabja pedig 11 g CH-ot
tartalmaz üresen.
Kirúgtam
a hámból és az én kis palacsintáimat vanília pudinggal töltöttem, amit nyírfa
pudingporból főztem vízzel és tejszínnel, a tetejére olvasztott, cukormentes
étcsokit csurgattam és eritrittel „karamellizált” pirított dióval szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése