2017. március 21., kedd

Zab palacsinta


Szombaton Anyukám bablevest főzött füstölt sonkával, másodiknak pedig palacsintát sütött. A levesből mielőtt belerakta a csipetkét, vett ki nekem külön, így abból ehettem. De a palacsintát én is nagyon megkívántam, ezért magamnak zab palacsintát készítettem. Azt hiszem, kellő elismerés volt, hogy amikor elfogyott a sima, Férjemnek az enyémből adtam és azt mondta, jobb, mint az eredeti J Azért én ezt nem mondanám, biztosan akart valamit…

 

 
Zab palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg zabliszt
2 db tojás
2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
1,5 dl csapvíz
1,5 dl tejszín
1 csipet só
ízlés szerint folyékony édesítő (kétszer megnyomtam a flakont)
75 ml olaj

A hozzávalókat csomómentesen elkeverem, hagyom egy keveset (kb. 10-15 percet) állni. Az első sütés előtt a palacsintasütőt picit kiolajozom, de a többinél ez már nem szükséges. Ha túl sűrűnek érezzük a tésztát, vízzel nyugodtan hígítható, mert ha túl sűrű, akkor nehéz szép vékony palacsintákat sütni.
Ebből az adagból nekem 12 db sült ki végül, darabja pedig 11 g CH-ot tartalmaz üresen.
Kirúgtam a hámból és az én kis palacsintáimat vanília pudinggal töltöttem, amit nyírfa pudingporból főztem vízzel és tejszínnel, a tetejére olvasztott, cukormentes étcsokit csurgattam és eritrittel „karamellizált” pirított dióval szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése