A brokkoli nálunk családilag nem tartozik a kedvencek közé. Talán krémleves formájában mindenki hajlandó megenni, de máskülönben csak mi, lányok. Most is húgom segített rajtam, hogy a maradék eltűnjön, de üzente, hogy közel 2 óra után majd éhen halt. Ő még nem tudja, hogy 3 óránként enni kell :)
Rakott brokkoli
Hozzávalók a besamelhez:
5 dkg vaj
5 dkg zabliszt
250 ml tejszín
250 ml víz
só, bors, szerecsendió
További hozzávalók:
50 dkg brokkoli
6,5 dkg bulgur
nagy marék kockázott füstölt szalonna
krémfehér sajt
reszelt trappista
Először elkészítem a besamelt. A vajat megolvasztom, ebben picit megpirítom a lisztet. Lassan, folyamatosan keverve hozzáadom a tejszín és a víz keverékét. A fűszerekkel ízesítem. Kicsit forralom és már kész is.
Egy sütőtálat kivajazok és belerakom a brokkolit. Én most simán fagyasztott brokkolit használtam, ki sem olvasztottam. Erre rászórom a nyers bulgurt és a szalonnát is. Meglocsolom a forró besamellel, végül rámorzsolom a krémfehér sajtot és betakarom a trappistával.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben sütöm, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Ez az adag összesen csupán 100 g CH-ot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése