Ma egy gyors, de annál finomabb édességet készítettem uzsonnára. Kicsit izgultam, hogy a férjem is hajlandó lesz e megkóstolni, de jelentem, ízlett neki.
Köles felfújt
Hozzávalók:
200 g köles
500 ml tejszín
500 ml víz
1 kk vanília kivonat
8 ek eritrit
1 tk szódabikarbóna
csipet só
A kölest az 1 liter folyadékkal, a vanília kivonattal, csipet sóval és 4 evőkanál eritrittel lassú tűzön, fedő alatt megfőzöm. Miután lezártam, fedő alatt még körülbelül 20-25 percig pihentetem. Ez után jól átkeverem és hagyom kihűlni. Ha kihűlt, a tojások sárgáját fehéredésig keverem a maradék 4 kanál cukorral, majd a köleshez adom a szódabikarbónával együtt. Ha valaki nem találja elég édesnek, akkor akár folyékony édesítővel is tovább édesítheti. A fehérjét kemény habbá verem, a keveréket óvatosan ezzel lazítom.
Egy 26*40 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek és beleöntöm a köleses masszát. 160 fokon körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
A teljes adagban 154 g CH van. Most 18 szeletre vágtam, így egy szelet 8,5 g CH-ot tartalmaz.
Narancs zselé
Hozzávalók:
550 ml frissen facsart narancslé
5-6 ek eritrit
2 tasak zselatin fix
A narancsok levét kifacsarom, feloldom benne az eritritet, majd hozzá keverem a zselatin fixet. Kis befőttes üvegekbe töltöm és 2 órát hűtöm.
Ez az adag 57 g CH-ot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése